Rassen

Huidontsteking bij honden genezen met Apoquel

Huidontsteking bij honden kan een vervelende aandoening zijn die leidt tot jeuk, irritatie en ongemak voor onze trouwe viervoeters. Gelukkig zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar, waarvan Apoquel een effectief geneesmiddel is dat specifiek is ontwikkeld om huidontsteking bij honden te verlichten. In dit blogartikel gaan we dieper in op de oorzaken van huidontsteking, de symptomen en hoe Apoquel kan helpen bij het genezen van deze aandoening.

Oorzaken van huidontsteking bij honden:

Huidontsteking bij honden kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder allergieën, vlooien- of tekenbeten, voedselintoleranties, bacteriële infecties of auto-immuunziekten. Deze oorzaken kunnen leiden tot jeuk, roodheid, zwelling, krabben en irritatie van de huid, waardoor het welzijn van onze harige vrienden wordt aangetast.

Symptomen van huidontsteking bij honden:

Het herkennen van de symptomen van huidontsteking is essentieel om een passende behandeling te vinden. Enkele veelvoorkomende tekenen van huidontsteking bij honden zijn:

  • Overmatig krabben, bijten of likken van bepaalde delen van het lichaam.
  • Rode en ontstoken huid.
  • Haaruitval of dunner wordende vacht.
  • Korsten, zweren of huidinfecties.
  • Schilferige of droge huid.

Het is belangrijk op te merken dat deze symptomen kunnen variëren afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de huidontsteking. Raadpleeg altijd een dierenarts voor een nauwkeurige diagnose en behandeling.

Hoe Apoquel helpt bij het genezen van huidontsteking

Apoquel is een voorgeschreven medicijn dat specifiek is ontwikkeld voor de behandeling van jeuk en ontsteking geassocieerd met allergische huidziekten bij honden. Het actieve bestanddeel van Apoquel is oclacitinib, een krachtige ontstekingsremmer die de jeuk bij honden snel verlicht.

Apoquel werkt door de reactie van het immuunsysteem te onderdrukken die verantwoordelijk is voor de jeuk en ontsteking. Het blokkeert bepaalde enzymen in het lichaam, genaamd Januskinasen, die een rol spelen bij de ontstekingsreactie. Hierdoor vermindert Apoquel de jeuk en het ongemak bij honden aanzienlijk, waardoor ze zich comfortabeler voelen en de kans krijgen om te herstellen.

Het belang van een consult bij de dierenarts

Hoewel Apoquel een effectief middel is om huidontsteking bij honden te behandelen, is het altijd belangrijk om eerst een dierenarts te raadplegen voordat je dit geneesmiddel aan je hond geeft. Een dierenarts kan de oorzaak van de huidontsteking vaststellen en bepalen of Apoquel geschikt is voor jouw hond. Ze zullen ook de juiste dosering voorschrijven en je adviseren over eventuele bijwerkingen of voorzorgsmaatregelen die je moet nemen. Zonder een doktersrecept is het niet mogelijk om aan Apoquel medicatie te komen. Met een doktersrecept is het mogelijk om vaak veel voordeliger online Apoquel te bestellen. Bij online webshops als www.diermedicatie.nl bespaar je zo tientallen euro’s op je diermedicatie.