Speeltjes

Ten minste één stuk speelgoed

Voor de tijden dat een hond teveel kabaal maakt geef je het een stukje afleiding. De hond moet even rust pakken en passief worden in z’n mandje. Het gaat geheid voorkomen dat je je hond zat bent. Een manier om de hond stil te krijgen is door hem of haar in slaap te brengen. Of je zorgt voor een klein of middelgroot stukje speelgoed zoals een knuffel of balletje. Een hond vergt veel aandacht, het is waar. Toch kun je deze aandacht niet continu garanderen. De hond zal eenzaamheid ervaren zonder een speeltje in z’n vrije tijd. Het hebben van een klein stukje speelgoed is ten slot van rekening ook goed voor de geluk ervaring van de hond. Een hond gaat een waarde hechten aan het speeltje en zal naarmate de tijd vordert eerder op zoek gaan naar het speeltje wanneer hij of zij deze mist.

Een speeltje om te activeren

Het komt ook voor dat je een speeltje wil, juist om de hond te activeren. Heb je een grote, luie hond die alleen maar slaapt, ligt en eet? Dan heb je uiteraard een ander soort speeltje nodig. Een dergelijk speeltje kan een bal zijn of een speeltje waarin de hond ook geestelijk aan de slag is. Tijdens het uitlaten van de hond bezoek je een park, waarna je de bal gooit en fetch speelt. Maak optimaal gebruik van de hondenriem. Je zorgt ervoor dat de hond per dag 3 of 4 keer uitgelaten wordt. Speciaal voor luie honden is een gepast speeltje belangrijk. Extreme luiheid is ook fysiek niet goed voor honden die niet vreemd zijn voor gewichtsstoornissen en pijnlijke botten.

Een speeltje om te relaxeren

Om een hond tot slapen te brengen, stellen wij voor om een knuffeldier te kopen. Hiermee kan hij lang spelen. Je kan hier ook denken aan een kluif. Dit is een vaak van kunststof gemaakt bot waar de hond voortdurend op kauwt. Dit doet hij statisch op één plek, bijvoorbeeld in z’n mand. Dus dit is zowel iets wat de hond op één plek houdt en het is ook best vermoeiend voor de hond om te kauwen op iets wat geen energie teruggeeft. De hond kluift dan eindeloos en valt op een gegeven moment in slaap. Voor actieve honden is het handig als je frequent gaat lopen of zelfs rennen. Met deze techniek vallen jullie allebei tegelijkertijd in slaap. Wat ook kan helpen is om vooraf rekening te houden met de hondenras. Selecteer een gehoorzame hond die stil is wanneer jij het zegt. Regeren is vooruitzien.